Wij staan voor u op het gebied van ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

Elke ondernemer heeft te maken met het ondernemingsrecht. In de praktijk stuit een ondernemer op allerlei ondernemingsrechtelijke vraagstukken als: Wat zijn mijn verantwoordelijkheden als bestuurder? Wat zijn mijn rechten als aandeelhouder? Onder welke voorwaarden kan ik het beste geld lenen van een bank? Hoe kan ik het beste een samenwerkingsverband met een andere ondernemer aangaan? Wat moet ik doen om aansprakelijkheidsricio’s bij faillissement te voorkomen? Hoe moet ik een andere onderneming overnemen? Wat moet ik doen als de bank mijn krediet opzegt?

De juristen van de Hooge Waerder kunnen deze – en meer – vragen voor uw specifieke situatie beantwoorden. Zij kunnen u adviseren, een transactie aansturen en u waar nodig voorzien van de noodzakelijke juridische documenten. Zo stelt u zeker dat de rechten en plichten van uw onderneming op orde zijn en u juridische en andere risico’s in voldoende mate heeft gemitigeerd zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Ook zodra u – gewild of ongewild – met een andere advocaat of jurist te maken heeft, bijvoorbeeld in het geval van een transactie of (potentieel) conflict, kunnen de juristen van De Hooge Waerder u bijstaan. Indien nodig kunnen uw belangen zelfs worden behartigd in samenwerking met een (externe) advocaat. Dat kan kostenbesparend werken.

Recht van de Nieuwe Economie

Als gevolg van globalisatie en technologische veranderingen op IT-gebied veranderen de economie en het moderne ondernemerschap in snel tempo. De nieuwe economie biedt de ondernemer kansen: bedrijfsprocessen worden geautomatiseerd of geoutsourced, kleine ondernemingen kunnen via het internet een internationale doelgroep bereiken, en kostbare winkelruimte is niet altijd meer nodig. Anderzijds brengt de nieuwe economie ook uitdagingen mee: hoe bescherm je het intellectueel eigendom van een website, wat mag ik wel en niet doen met (digitale) persoonsgegevens, hoe verkoop je een webshop, hoe stel ik zeker dat mijn IT-leverancier doet wat hij belooft, en wat zijn de verschillen tussen de algemene voorwaarden voor een webshop en een gewone winkel?

Op al deze – en meer – vragen kunnen de juristen van De Hooge Waerder u het antwoord geven. Belangrijk voordeel is dat de juristen van De Hooge Waerder niet alleen thuis zijn in het recht van de nieuwe economie en het IT-recht, maar ook op het gebied van het ondernemingsrecht. Een ideale combinatie dus.

Neem vrijblijvend contact op met een van onze juristen.